OTVORENA LJEKARNA U CETINGRADU

1

Općina Cetingrad dobila je ljekarnu, otvorena je kao depo Karlovačke ljekarne u prostoru Doma zdravlja Slunj na adresi Trg hrvatskih branitelja 6 u Cetingradu.

Uređenje i opremanje prostora koštalo je 210 tisuća kuna, a sredstva su osigurali Karlovačka ljekarna, Općina Cetingrad, Dom zdravlja Slunj i Karlovačka županija.

Općinska načelnica istaknula je da je  ovo značajna investicija jer na 19 kilometara uokolo nema ljekarne i mještani su po potrebne medikamente trebali odlaziti u Slunj i Karlovac, što je, starijim i bolesnim osobama, predstavljalo velik problem. Načelnica je zahvalila Domu zdravlja Slunj što je ustupio prostor, a posebno Karlovačkoj županiji koja je inicirala i prepoznala potrebu stanovništva za ovom vrstom usluge.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar iskazala je zadovoljstvo ovim projektom, što će svakako olakšati život mještanima cetingradskog kraja. Ovo je prva u nizu ljekarni ovakvog tipa, čije je uređenje i otvaranje potaknula Karlovačka županija, s ciljem da se svim građanima na području županije osigura dostupna i adekvatna medicinska i ljekarnička usluga.