BROJNI VJERNICI U CETINGRADU ZA VELIKU GOSPU

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVelika Gospa u Cetingradu uvijek je neponovljivi dan i to zna čitava cetigradska okolica. Već od ranog jutra pristizali su vjernici iz svih dijelova Karlovačke županije, Zagreba, Rijeke, te drugih hrvatskih krajeva. Došli su naši iz dalekih zemalja, iz Njemačke, Švicarske, Švedske, Austrije, Amerike, Kanade, iz Australije i Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije postala je pretijesna da primi sav vjernički narod.

U 12,00 sati počela je svečana misa koju je predvodio slunjski župnik mons. Mile Pecić. Uz njega su župnik mons. Marijan Ožura, vlč. Andrija Kekić, vlč. Polde Barić i naša djeca koji su poslužitelji kod oltara i koji misi daju osobitu Božju ljepotu.
U prvom redu ministar hrvatskih branitelja gospodin Tomo Medved, gradonačelnik grada Vukovara gospodin Ivan Penava, legendarni predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara gospodin Tomislav Josić i brojni drugi uzvanici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANakon mise vjernci su se zadržali kod crkve u radosnom druženju. Čim se pojavio, narod se okupio oko ministra i generala Tome Medveda i njegovih gostiju. Svi su ga željeli pozdraviti, stisnuti mu ruku, fotografirati se s njim. Ovako otvoren, jednostavan, hrabar, baš tipično naš, uživa veliki ugled među nama. A narod zna i voli svog „Tomu generala“ kojeg su već opjevali u KUD-u Cetingradska tamburica. Žitelji ovog dijela Hrvatske i čitav Cetingradski kraj smatraju ga junakom Domovinskog rata. I ono najvažnije, trebamo ga danas, jednako kao što smo ga trebali i 1991. godine.

I ove Velike Gospe, Cetingrad je postao jedno srce i jedna duša u molitvi, pjesmi i druženju. Marija, kraljica mira i ljubavi, naša zaštitinica, uvijek nas čeka i baš kao majka, uvijek tiho čuva i vjeruje u nas.

Galeriju slika pogledajte ovdje