Cetingrad proslavio blagdan Sv. Josipa uz tradicionalni godišnji sajam

Na svetkovinu sv.Josipa, u Cetingradu se svake godine održava veliki tradicionalni višestoljetni sajam. Tako je bilo i ove godine. Na sajmu su se mogli pronaći svi tradicionalni alati i oprema za poljoprivredu i šumarstvo. Ipak, sajam je najviše poznat po izuzetnoj ponudi konja.

Na blagdan Sv. Josipa, 19. ožujka, mjesto Cetingrad odjednom postaje premaleno za svoje stanovnike. Svake godine na ovaj dan rijeke putnika iz cijele Karlovačke županije i Hrvatske te susjedne BIH i Slovenije obilaze veliki stočni sajam. Na sajmu se uglavnom može vidjeti na desetke prelijepih konja koje njihovi vlasnici s ponosom pokazuju u tradicionalnoj povorci zaprega i jahača.

I ove godine, kao i proteklih, na taj se dan trgovalo, ispijala se jaka šljivovica, zalijevala topla janjetina dobrim vinom a piva tekla u potocima. Naravno, ovogodišnja organizacija ove tradicionalne manifestacije nije mogla proći bez prepoznatljivog zvuka cetingradske tamburice, upotpunjeni harmonikom.

Sva ljepota i raskoš na taj dan u Cetingradu veseli svaku osobu koja se tamo nađe, a posebno kupce i prodavače koji nađu zajednički jezik oko trgovine konjima i ostale ponude. Vjerujemo da će sve ovo biti dovoljan razlog da se i sljedeće godinena Josipovo uputite u Cetingrad i budete dio ovog slavlja i njegove svečane atmosfere.