DAN NEOVISNOSTI I DAN SJEĆANJA I ZAHVALNOSTI U CETINGRADU

Svečano je obilježen Dan neovisnosti kao i Dan sjećanja i zahvalnosti koji narod cetingradskoj kraja slavi već 10. godinu za redom u znak zahvale onima koji su im pomagali za vrijeme progonstva.

.

.

STABLO KOJE NEMA KORIJENA, RUŠI SE !

Uz koncelebraciju mjesnog župnika mons. Marijana Ožure, misno slavlje je i ove godine vodio gospićko-senjski biskup Mile Bogović koji je  naglasio da se povijest ne smije zaboraviti i prebrisati jer iz nje učimo i pripremamo se za budućnost. Stablo koje nema korijena, ruši se.

Misi su nazočile stotine vjernika, brojni sudionici folklornih udruga, načelnici susjednih općina i predsjednik županijske skupštine Josip  Zaborski. Glazbom je misu obogatio Prvi braniteljski zbor Petar Svačić iz Karlovca kao i tamburaški orkestar iz Rečice.

Nakon mise je odana počast poginulim za Hrvatsku kod spomenika hrvatskim braniteljima, gdje su načelnik općine Milan Gašparin i zamjenik načelnika općine Milan Bogović,  održali nadahnute govore i podsjetili  se svih žrtava položenih na oltar domovine koje ne smijemo zaboraviti jer su utkani u našu slobodu. Molitvu je predvodio župnik mons. Marijan Ožura.

Dan sjećanja i zahvalnosti imao je nastavak u Hrvatskom domu. Nakon obraćanja načelnika Cetingrada Milana Gašparina, predsjednika koordinacije udruga iz Domovinskog rata Marija Mateše, predsjednika odbora za obilježavanje Dana sjećanja i zahvalnosti Ivana Mateše te predsjednika skupštine Karlovačke županije Josipa Zaborskog održan je nastup KUD-ova iz županije.

     

 

Lijepo je bilo vidjeti  zajedno narod, branitelje i mladost ujedinjene oko ideje sjećanja i zahvalnosti.