POZIV NA EDUKACIJU BICIKLISTIČKIH VODIČA

Turistička zajednica Grada Slunja poziva zainteresirane polaznike da se jave za sudjelovanje u programu edukacije biciklističkih vodiča koji je dio aktivnosti „Definiranje programa i tura za vođenje cikloturista“ u sklopu projekta „Vodene tajne Slunja“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

Edukacija se održava u Slunju u trajanju od pet dana, u sljedećim terminima:

22.03.2019. od 10h do 19h

23.03.2019. od 09h do 19h

24.03.2019. od 09h do 17h

30.03.2019. od 10h do 19h

31.03.2019. od 09h do 16h

 

U sklopu programa odradit će se gradiva važna za pružanje kvalitetne i sigurne usluge biciklističkih vodiča: kartografija, orijentacija, fiziologija, sportska prehrana i trening, izrada biciklističkih paketa, upravljanje grupom biciklističkih turista i vođenja, prva pomoć, tehnike vožnje, terensko servisiranje bicikla, kao i upoznavanje sa zakonskom regulativom.

Uspješni polaznici dobivaju Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na osnovi kojega će se pri Hrvatskom biciklističkom savezu svim uspješnim polaznicima izraditi licenca biciklističkog vodiča za 2019. godinu.

Za prisustvovanje edukaciji potrebno je:

  • solidna tjelesna kondicija i iskustvo vožnje biciklom;
  • ispravan MTB bicikl (poželjno SPD pedale i sprinterice, ali mogu i „obične“ – flat pedale);
  • kaciga (poželjne su i naočale)!
  • biciklistički dres (ili prikladnu odjeću);
  • znanje najmanje jednog stranog jezika.

Pristupanje edukaciji je besplatno za polaznike s područja Karlovačke županije te ograničeno na 30 polaznika. Program je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta „Vodene tajne Slunja“

Troškove puta, konzumacije i eventualnog noćenja pokrivaju polaznici.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem obrasca u prilogu s potrebnim dodatnim podacima te ga dostaviti na info@tz-slunj.hr, a nakon prijave pravovremeno će dobiti potrebne informacije o programu.