SVEČANO OTVORENA MODERNA VODOSPREMA TATAR VAROŠ

Dan 11. svibnja 2017. godine i otvaranje Vodospreme (rezervoara) dugo će se pamtiti, jer rezervoar ima veliki kapacitet te je voda koja život znači došla tako i u naš Tatar Varoš i sva okolna sela. Nakon više od 20 godina svaka kuća ima pitku vodu.

Ovu veliku investiciju, uz općinu Cetingrad, dijelom su financirale Hrvatske vode  iz sredstava Strukturnih fondova Europske Unije, a izvođač radova je bila tvrtka Aquaterm iz Karlovca.

Vodospremu je otvorio načelnik općine Cetingrad Milan Gašparin, zajedno sa  slunjskim  gradonačelnikom  Jurom Katićem.

Načelnik općine Milan Gašparin zahvalio se svima koji su pomogli u ovom velikom i važnom projektu te naglasio kako je u planu nastavak izgradnje ostale infrastrukture, a naročito vodovoda. Posebno u zapadnom dijelu općine Cetingrad koje obuhvaća selo Kruškovaču i okolna sela. U planu je da će svi stanovnici u opjevanoj Kruškovači i okolnim selima imati pitku vodu u kućama.

Svečanosti su nazočili župan Karlovačke Županije Ivan Vučić, izaslanik grada Karlovca Ivan Uđbinac, direktor Komunalca Slunj Dinko Puškarić, župnik Mile Pecić, zapovjednik poligona pukovnik Lilić, predstavnici policije i radosni mještani Tatar Varoša koji su goste počastili tradicionalnom masnicom, domaćim kolačima i pićem. Objekt je blagoslovio župnik Šimo Božić.

Ovim se projektom stvaraju bolji uvjeti za život stanovništva. Na taj se način mogućuju preduvjeti za razvoj potencijalnih turističkih, poljoprivrednih i drugih gospodarskih projekata te ostanak, a i povratak raseljenih na svoja vjekovna ognjišta.