TUŽNA VIJEST

U 81. godini nakon duge i teške bolesti preminuo je dugogodišnji kastavski župnik Franjo Jurčević.

Tijelo pokojnika bit će izloženo u subotu 22. lipnja u župnoj crkvi u Kastvu od 8 sati do mise u 10 sati. Misu i sprovodne obrede predvodit će riječki nadbiskup Mate Uzinić.

Velečasni Franjo rođen je u Cetingradu 28. lipnja 1943.

godine. Osnovnu školu završio je u Cetingradu, klasičnu gimnaziju u

Rijeci, studij filozofije i teologije u Zagrebu, a doktorirao na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Od 1979. godine svećeničku službu vršio je u župi svete Jelene Križarice u Kastvu. Cijeli svoj život povezan je sa rodnim Cetingradom, što se posebno očitovalo za vrijeme progonstva u Domovinskom ratu kada je na razne načine pomagao kako civilnom stanovništvu tako i pripadnicima Hrvatske vojske i policije. To je posebno došlo do izražaja u vremenu poslije oslobađanja Cetingrada, a napose u izgradnji nove Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije koja je do temelja bila srušena, gdje je bio predsjednik Odbora za izgradnju crkve.

Svojim svećeničkim i javnim djelovanjem vlč. Franjo Jurčević poznat je u cijelom Hrvatskoj i šire, a svugdje ističe svoj rodni Cetingrad i kao takvog ga prepoznaju kao Cetingrađana, a Cetingrad prepoznaju po njemu.

  1. kolovoza 2019. godine Općinsko vijeće Općine Cetingrad dodijelilo mu je prilikom proslave dana Općine priznanje i plaketu za promicanje vjerskih, duhovnih, kulturnih i domoljubnih vrednota općine Cetingrad.

Počivao u miru i hvala mu na svemu!