ŽUPA SV. PAVLA U CLEVELANDU PROSLAVILA 25. OBLJETNICU VLČ. MIRKA HLADNOG

19.4.2009

CLEVELAND, OH – Hrvatska župa sv. Pavla u Clevelandu proslavila je 25. obljetnicu dušobrižničkog rada vlč. Mirka Hladnog u ovoj župi. Svečani banket održan je u prošlu nedjelju, 19. travnja, u Hrvatskom narodnom domu „Kardinala Stepinca“ u Eastlaku. Osim mnogobrojnih župljana, kolega-svećenika i časnih sestara, banket su prisustvovali mons. Juraj Jezerinac biskup vojnog ordinarijata iz Republike Hrvatske, mons. Ratko Perić biskup Mostarsko-duvanske biskupije iz Bosne i Hercegovine te mons. Edward Pevec pomoćni biskup Clevelandske biskupije.
Svom svećeniku, za svoj požrtvovan rad u hrvatskoj zajednici Clevelanda i okolice, odala su priznanje, gotovo sva kulturno umjetnička društva koje djeluju u gradu, sa nastupom na pozornici svečanog banketa. Nastupili su: Cleveland Junior Tamburica, Zagreb Jr. Tamburica, KUD „Kraljica Katarina“, KUD „Zvuci domovine Hrvata Korduna“, Pjevački zbor crkve sv. Pavla i djeca hrvatske škole.
Biografske podatke o svom svećeniku – Mirku Hladnom – i impresivne rezultate njegovog 25. godišnjeg rada u župi, lijepo je prezentirao Marko Špiranović u ime Župnog vijeća. Kroz zapažene govore mons. Jezerinca i mons. Ratka Perića odato je iskreno priznanje vlč. Hladnom za njegov sveobuhvatan rad u hrvatskoj zajednici Clevelanda, crkvi sv. Pavla, i kroz njegovu 38. godišnju svećeničku službu. A u ime Hrvatske bratske zajednice u Americi i predsjednika Luketicha svečara je pozdravio predsjednik Glavne porote Franjo Bertović uručivši mu čestitke i riječi zahvale za sva dobročinstava i velebne rezultate postignute u župi i hrvatskoj naseobini ovog velegrada.
Kulturno umjetnička društva pripremili su poseban program za svog slavljenika u znak zahvale i štovanja. A naši Kordunaši, KUD „Zvuci domovine Hrvata Korduna“, nastupili su s pjesmama i plesovima iz svoga kraja. Uz „mili Bože al se kolo praši kad sviraju naši Kordunaši“ bila je i jedna pjesama s posebnom posvetom za velečasnog Hladnog.

Franjo Bertović (Kanada)

1 reply
  1. Darko Petrusa
    Darko Petrusa says:

    Vrlo lijepo i meni dirljivo. Kako svaki čovjek, treba da voli svoju domovinu, tako i ja volim “Lijepu našu”. Ljubav prema Bogu, našem stvoritelju, to nam daje za pravo svugdje u ovome malome svijetu.
    Vlć.Mirko Hladni, bratić je od moje bake iz Pitomače, pa bih bio sretan, upoznati ga, te mu uručiti nekoliko njegovih starih slika iz domovine i Rima.Bude li sreće, te Božjom voljom, razmijenit ćemo pozdrave! Mir svim ljudima dobre volje.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.